PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ماجرای پردازنده‌های مختلف گوشی Galaxy S4



amirreza_r143
24-07-2013, 11:21
همان‌طور که می‌دانیدCPU یا پردازنده، اصلی‌ترین قطعۀ وسایل الکترونیکی از جمله کامپیوتر‌ها، گوشی‌های موبایل، تبلت‌ها و … است. تمام پردازش و کنترل وظایف یک سیستم بر عهده پردازنده است. می‌توان گفت پردازنده مغز متفکر و عامل بسیار مهم در سرعت پردازش فرمان‌های سیستم‌عامل و کاربر است.


http://barsam.ir/wp-content/uploads/2013/07/CPU.jpg

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از ماهنامه شبکه، در گوشی‌های موبایل هم از پردازنده‌های متفاوتی استفاده می‌شود. تا حدود سال ۲۰۱۱، اکثر گوشی‌های موبایل از پردازنده‌های تک هسته‌ای استفاده می‌کردند. اما با گذر زمان و افزایش کارایی گوشی‌های موبایل، نیاز به سرعت بالا در پردازش به شدت احساس شد.

اجرای بازی‌های گرافیکی سنگین، پخش ویدیوهای حجیم، اجرای وظایف گوناگون در یک زمان، ورود پردازنده‌های چند هسته‌ای را سبب شد. در اوایل سال ۲۰۱۱ پردازنده‌های دو هسته‌ای برای اولین بار به کمک گوشی‌های هوشمند آمدند و این نوع گوشی‌ها را به سطحی فراتر از نیاز روزانه بردند.

در ماه مه سال ۲۰۱۲، سامسونگ، اولین پردازنده چهار هسته‌ای (Quad-Core) گوشی‌های هوشمند را در Galaxy SIII به کار برد و یک سال بعد Galaxy S4 با پردازنده هشت هسته‌ای (Octa-Core) معرفی شد. Galaxy S4 I9500، نسخه‌ای از Galaxy S4، که در ایران موجود است، از دو پردازنده چهار هسته‌ای Quad-Core 1.6 GHz Cortex-A15 و Quad-Core 1.2 GHz Cortex-A7 استفاده می‌کند. طریقه کارکرد این دو پردازنده در کارایی گوشی حائز اهمیت است.

پس از رونمایی این محصول چندین سؤال در مورد این پردازنده‌ها مطرح شد. مثلاً آیا این دو پردازنده همیشه و همزمان کار می‌کنند؟ در چه شرایطی هر دو پردازنده به کار می‌افتد؟ کدام پردازنده همیشه فعّال است؟ کدام یک حالت کمکی دارد؟


http://barsam.ir/wp-content/uploads/2013/07/samsung-exynos-5-octa-processor-1.jpg

واقعیّت امر این است که هر دو پردازنده همیشه فعّال هستند، ولی هر کدام مسئولیّت پردازش بخشی خاص و مجزّا را بر عهده دارند.

پردازنده اوّل، AP (سرنام Application Process) است که پردازش برنامه‌های کاربردی انجام می‌دهد و پردازنده Quad-Core 1.6 GHz Cortex-A15 این وظیفه را بر عهده دارد.

پردازندۀ دوم، CP (سرنام Modem Processor, Connection Processor ) یا MP نام دارد و وظیفه پردازش تمام امور ارتباطی گوشی را بر عهده دارد. پردازشگر‌های قبلی، پردازش هر دو قسمت را به طور همزمان برعهده داشتند و قدرت پردازش را بین دو بخش تقسیم می‌کردند و این امر باعث افت سرعت پردازش هر بخش می‌شد. تخصیص یک پردازشگر چهار هسته‌ای قوی برای هر بخش، باعث پردازش سریع‌تر اطلاعّات مربوط به هر بخش می‌شود و دیگر نیاز به تقسیم پردازش بین بخش ارتباطی و برنامه‌های کاربردی نیست و این امر منجر به سرعت پردازش کلی بسیار بالایی می‌شود.

18372
24-07-2013, 12:09
عنوان به خبر نمی خوره:ai:

h5432
24-07-2013, 13:03
چ ربطی داشت!

حرفه ای
24-07-2013, 13:10
می بینی کسی قرار نیس بخونه چرا عنوان بد می ذاری:bu::ai:

kasra scorpion
24-07-2013, 13:35
چرا با اس4 میگین 8 هسته ای؟وقتی نمیتونه از 8 هستش استفاده کنه؟

amirreza_r143
24-07-2013, 14:09
می بینی کسی قرار نیس بخونه چرا عنوان بد می ذاری:bu::ai:

دوست عزیز این لینک خبره (عنوان رو که از خودم در نیاوردم این دقیقا عین عنوان خبره) در ضمن اگر متن رو به دقت بخونید میبیند عنوان چندان هم بی ربط نیست

http://barsam.ir/archive/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D9%8A-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87%E 2%80%8C%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D9%8A-galaxy-s4/

Mey$am
24-07-2013, 14:27
سلام...
عالی بود دوست عزیز!! :bu:
خسته نباشید :ad:

raminhp
24-07-2013, 14:57
من که استفاده کردم.
دست و بالت درد نکنه! :cp:

*DRAGON*
24-07-2013, 21:46
چرا با اس4 میگین 8 هسته ای؟وقتی نمیتونه از 8 هستش استفاده کنه؟

چون که 8 هسته داره :4:

Jeyran
24-07-2013, 23:02
4 هسته a7 در حالت کلی پردازش گوشی رو به عهده و داره و وقتی نیاز باشه، پردازنده a15 وارد عمل میشه...
و این جابجایی در میلی ثانیه انجام میشود! و شما عملا با یه گوشی 4هسته ای سروکار دارید (عین متن)

همیشه یه قسمتی از هر soc پردازشگر مودم هست از همون قدیم کلا جدا بوده این قسمت!
نوکیا ان95 بود یا ان73 اگر درست یادم مونده باشه، که میگفتن 2 هسته ای هست ولی در واقع فقط یه قسمت پردازشی اصلی داشت یه هسته هم برا مخابرات.

برسام خواسته طرفدارای سامسونگ رو به خودش جذب کنه گفتنن مقاله بدن که اقا اس4 هر 8 هسته اش با هم فعاله!
وگرنه ما که هرجا راجب exynos octa خوندیم نوشته بودن بسته به نیاز پردازشی یا از a7 استفاده میشه یا از a15.
منطقی هم هست.
ولی این که پردازش مخابرات اینقدر سنگینه که 4 هسته دیگه روش بستن اصن منطقی نیست!

واقعیّت امر این است که هر دو پردازنده همیشه فعّال هستند، ولی هر کدام مسئولیّت پردازش بخشی خاص و مجزّا را بر عهده دارند.
اینم منبع، در قسمت Specs کاملا توضیح داده
http://www.engadget.com/2013/05/06/samsung-galaxy-s4-octacore-review/
اینجا هم به نقل سامسونگ، کاملا گفته شده تعداد core های فعال 4 تاست! (مدل 5410 استفاده شده در گلکسی اس4)
www.anandtech.com/show/7164/samsung-exynos-5-octa-5420-switches-back-to-arm-5410 (http://www.anandtech.com/show/7164/samsung-exynos-5-octa-5420-switches-back-to-arm-5410)
اینم یه منبع دیگه از tizen
http://www.tizenexperts.com/2013/07/samsung-updates-exynos-5-octa-5420-switches-back-to-arm-gpu/

حرفه ای
24-07-2013, 23:29
8 هسته رو داره فقط نمی تونه استفاده کنه مثلا موقع بازی 4 تاش فعاله:dc:

Jeyran
25-07-2013, 00:38
8 هسته رو داره فقط نمی تونه استفاده کنه مثلا موقع بازی 4 تاش فعاله:dc:

استفاده میکنه منتها همزمان نه!
اگزینوس اکتا مثل 2 تا سی پی یو 4 هسته ای میمونه. 4 هسته a7 و 4 هسته a15 داره.
برای کارای عادی از a7 و برای پردازش بیشتر از a15.
همزمان نیست و در آن واحد هر 2 ی a7 و a15 فعال نیست!

به همین سادگی!

mahdiby1234567
25-07-2013, 11:48
چرا با اس4 میگین 8 هسته ای؟وقتی نمیتونه از 8 هستش استفاده کنه؟

دزدی فقط این نیست که یارو از دیوار مردم بالا بره
روش های جدید دزدی هم وجود داره !!:bv:

amirreza_r143
25-07-2013, 12:10
دزدی فقط این نیست که یارو از دیوار مردم بالا بره
روش های جدید دزدی هم وجود داره !!:bv:

دوست عزیز این که دروغ نیست واقعا هم 8 هسته ایه چون 8 تا هسته داره ولی بصورت 4+4
این دروغ نیست برداشت ها متفاوته

hesamgta
25-07-2013, 12:23
دوست عزیز این که دروغ نیست واقعا هم 8 هسته ایه چون 8 تا هسته داره ولی بصورت 4+4
این دروغ نیست برداشت ها متفاوته

چرا دیگه کلاهبرداریه! اخه 8 هسته ای یعنی همش باهم واسه یک بخش کار کنه نه اینکه یک زمان یکی کار کنه و دیگری نه !
مثلا شما نمیتونید بجای استفاده از یه دونه ماکسیما دوتا پراید بخرید بگید خوب سر هم با ماکسیما(تقریبا ) هم قدرت هستن! (هر چند حالا فعلا از همین 4 هستش هم درست و حسابی نمی تونه استفاده کنه!)
در اصل همش حقه بازیه ! اخه نمیدونم بخش ارتباط چه پردازشی میخواد که به cpu چهار هسته ای احتیاج باشه! مگر مثلا گالکسی اس I9000 با همون یک هسته توی ارتباط و یا Gps و بازی این حرف ها مشکلی داشت!؟
حالا اینکه جای خود دارد ایفون 3GS رو چی میگید که با 600 مگاهرتز سی پی یو مثل شیر برنامه ها و بازی های سنگین مثل infinity blade2 رو اجرا میکنه آخ هم نمیگه! حالا اینا دارن رم 3 گیگ و سی پی یو octa میسازن!

S.H.A.H.R.O.K.H
25-07-2013, 12:46
چرا دیگه کلاهبرداریه! اخه 8 هسته ای یعنی همش باهم واسه یک بخش کار کنه نه اینکه یک زمان یکی کار کنه و دیگری نه !
مثلا شما نمیتونید بجای استفاده از یه دونه ماکسیما دوتا پراید بخرید بگید خوب سر هم با ماکسیما(تقریبا ) هم قدرت هستن! (هر چند حالا فعلا از همین 4 هستش هم درست و حسابی نمی تونه استفاده کنه!)
در اصل همش حقه بازیه ! اخه نمیدونم بخش ارتباط چه پردازشی میخواد که به cpu چهار هسته ای احتیاج باشه! مگر مثلا گالکسی اس I9000 با همون یک هسته توی ارتباط و یا Gps و بازی این حرف ها مشکلی داشت!؟
حالا اینکه جای خود دارد ایفون 3GS رو چی میگید که با 600 مگاهرتز سی پی یو مثل شیر برنامه ها و بازی های سنگین مثل infinity blade2 رو اجرا میکنه آخ هم نمیگه! حالا اینا دارن رم 3 گیگ و سی پی یو octa میسازن!

دوست من...لابد پردازنده های cori7 3630qm هم همزمان همه هسته هاشون فعالیه....اینجوری باطری لپ تاپ نابود میشه...
در نظر داشته باشید اکثر cori7 ها 4 هسته معمولی و 4 هسته مجازی دارن ولی پردازنده بالا 8 هسته واقعی داره....که اگه فعال باشه باطری رو در عرض نیم ساعت قورت میده...(البته میتونن8 هسته همزمان فعال باشن ولی تو 95درصد موارد 4 تا هسته رو فعال میکنه چون لزومی نداره 8 تا هسته با فرکانس 2.5 رو بیخود فعال کنه)

ثانیا همین 4تا هسته a15 هم فعلا همه رقبا رو کله پا کرده...فکر میکنید توی بنچمارکها 8 هسته فعاله؟ نه برادر من فقط 4 تا هسته a15 فعال میشه...یعنی a7 هم بخوابه مشکلی نیست...فقط برای روز مبادا نگه داشته شده که اندروید 5 بیاد...
این یه نوع آینده نگریه...نمیدونم شما چرا اینقدر سطحی فکر میکنید متاسفانه...
الان من گرافیک سیستمم titan هتسش و مطمئنم تا دو سال دیگه هم هیچ بازی نمیتونه قدرتش رو به چالش بکشه بد کردم که خریدمش؟
نه...من یه جور آینده نگری کردم که فردا روزی کم نیارم تو بازیهای جدید...

اسم نمیبرم ولی فقط تو این بخش اخبار90 درصد کاربران بی تجربه(من خودم آماتور مطلق هستم ) نظر میدن که متاسفانه به قول حکومت باعث تشویش اذهان عمومی میشن...
نمیگم نظر ندن من سگ کی باشم بلانسبت ولی لااقل تخصصی نظر ندن و بذارنش برعهده دوستانی که تجربه اش رو دارن...

hesamgta
25-07-2013, 13:42
(البته میتونن8 هسته همزمان فعال باشن ولی تو 95درصد موارد 4 تا هسته رو فعال میکنه چون لزومی نداره 8 تا هسته با فرکانس 2.5 رو بیخود فعال کنه)
.فقط برای روز مبادا نگه داشته شده که اندروید 5 بیاد...

نه...من یه جور آینده نگری کردم که فردا روزی کم نیارم تو بازیهای جدید...



من فقط متن پست اول رو نقد کردم که نوشته 8 هسته همزمان فعال و من نگفتم الزاما یک همچین چیزی وجود داره(منظورم این بود که نمی تونن برای اجرای یک مورد 8 هسته با هم وارد کار بشن!) درصورتی که در دسکتاپ یا لپ تاپ چنین چیزی برای مدت کوتاهی میتونه اتفاق بیفته (ولی لازم نیست نیم ساعت اینکار انجام بشه!) ولی این فکر خیلی مضحک و احمقانه ایه که شما فکر کنید 2 تا سی پی یو 4 هسته ای اینده نگریه مثل این میمونه که شما روی یک دسکتاپ core i7 وین95 و بازی Doom رو نصب کنید در حالی که سال ها وقت لازمه که وین 8 بیاد! ( و در اینجا (اندورید ) برنامه ها و سیستم عامل سال ها از سخت افزار عقبن!) اینها هیچکدوم اینده نگری نیست بلکه یک نوع دلالی هست برای اینکه پول رو از جیب مشتری بیرون بکشن وگرنه به قول خودتون یه دونه سی پی یو 4 هسته ای سال های سال جا داره! (سیاست سامسونگه که متاسفانه مشتری ها رو گول میزنه!) وگرنه شما با یک دیوایس اندرویدی اصلا برنامه ای دارید که از سخت افزار به طور کامل استفاده کنه؟ شما به این میگید اینده نگری ؟(حالا هر روز سامسونگ یه دونه دیوایس جدید میده بیرون)! شما شرکت اپل رو نگاه بکن فکر میکنی عرضه نداره سریعتر گوشی جدید بسازه ؟ ولی اینکار رو نمی کنه چون برای مشتری هاش احترام زیادی قائل هست ,و احتیاجی به این سیاه بازی ها نداره دیگه مثل سامسونگ نیست که پرچم دار خودش رو ('SGS1) بین راه رها کنه! با اندروید 2.3 اخرش هم بگه قدرت سخت افزاریش پایین بود!
اصلا اندروید 5 هم بیاد فعلا برنامه ای وجود نداره که به چنین سخت افزاری احتیاج باشه !( اینکه شما یک چیزی رو بخرید که شاید بعدا یک برنامه ای بیاد که روی یک سیستم عاملی برای اجرا کم نیاره خیلی بچگانست!)
اصلا به نظر شما تا اون موقع سامسونگ ساپورتش میکنه؟؟:bv:
بر فرض محال که ساپورتش هم بکنه اگر اندک سوادی داشته باشید میدونید که Gpu گوشی گالکسی اس4 (PowerVR SGX 544 ) هستش و متاسفانه Open GL ES 3.0 که توی اندروید 4.3 وجود داره نمیتونه ساپورتش کنه پس یعنی اینده درخشانی هم در بازی نخواهد داشت! که شما 2تا cpu چهار هسته ای رو برای بعدا تون نگه دارید! و این یعنی اینده نگری این مدلی = کشک!:bl:
cori7 ؟؟؟؟؟ منظورتون core i7 هست دوست حرفه ای؟؟؟

_Mostafa_
25-07-2013, 13:56
شاهرخ جان حرف شما کاملا متین
ولی اینم قبول کنیم جنبه تبلیغاتم داشته ,مثلا اونروز مغازه دوستم بودم یکی اومده بود هنوز فرق هسته خرما رو با هسته cpu تشخیص نمیداد میگفت اس4 میخوام همون که 8هسته ایه !
مثلا تو تگرا3 هم 1هسته پنجم واسه کارای سبکتر وجود داره ولی نگفتن 5هسته ای(کاری به عملکرد این 2تا ندارم فقط بجث تعداد هسته cpu مطرحه !!)
به جز بنچمارک 8هسته ای نسخه اسنپدراگون تو عمل بهتر کار کرده تا اون
اصولا وقتی هسته هارو باهم جمع میکنن که هر8تا همزمان کار کنن مثه Intel Xeon که هر 8تا هسته باهم فعالن که همونطور که خودتون گفتین مصرفش خیلی بالا میشه
ولی کسی رو تعداد هسته کار شده تو گوشی هیچ شکی نداره ! 4تا واسه کارای سنگین 4تا سبک
درکل جدا از بحث اسمش اگه اون مشکل لگ زدن برطرف شه واقعا کار جالبی کرده سامسونگ تو این پردازنده

supermax1
25-07-2013, 14:29
پس الان با وجود Open GL ES 3.0 خزید گلکسی s4 I9505 به صرفه تره

hesamgta
25-07-2013, 14:45
پس الان با وجود Open GL ES 3.0 خزید گلکسی s4 I9505 به صرفه تره
با استناد به متن موجود در ویکی پدیا
بله حرف شما کاملا صحیحه!:db:
OpenGL ES 3.0

Supported by recent versions of these GPUs: [1] [2]

Adreno 305 & 320 (used in HTC First and some Galaxy S4 versions) (Android 4.1),
Mali T6xx series (Linux, Windows 7),
PowerVR (Linux),
Vivante (OS X 10.8.3, Windows 7),
Nvidia (Linux, Windows 7),
Intel (Linux),
Android 4.3 introduced support for OpenGL ES 3.0 on devices with appropriate drivers,
Supported by Sony Xperia Z, HTC One, and Samsung Galaxy S4 Snapdragon version.


لینک کامل:
http://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL_ES

kasra scorpion
26-07-2013, 14:47
پس چرا open gl es3.0 رویه اس4 کار نمیکنه؟چرا گرافیکش باش نمیخونه؟