PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوالات و مشکلات متداول(FAQ) کاربران گوشی های Sony



JIMA
11-07-2013, 11:20
با سلام


در این تاپیک قصد دارم، یک سری از سوالات و مشکلات عمومی و رایجی که، ممکن است کاربران گوشی های سونی، با آن مواجه شوند را، پاسخ دهم.

شیوه سوالات و پاسخ ها به زبان عامیانه ست و فعلا هم تو دسته بندی جداگانه قرار نگرفتند و به مرور زمان تکمیل ، ویرایش و تصحیح خواهد شد.


* اگر سوالاتی دارید که در این تاپیک وجود ندارد، از طریق پیغام پروفایل یا خصوصی اطلاع دهید، تا در اولین فرصت به این مجموعه اضافه شود(سوالات و مشکلات اختصاصی یک گوشی خاص، در این مجموعه جای نخواهد گرفت، فقط سوالات عمومی و مشترک بین تمام گوشی های سونی )

\همچنین منتظر انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان هستم/


با سپاس

JIMA
11-07-2013, 18:42
1- منظور از رام ، کرنل ، بوتلودر ، روت ، بریک شدن، وایپ(wipe) و... چیست؟

به تاپیک تمامي اصطلاحات و واژه هاي مورد استفاده در آندرويد (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=170882) مراجعه کنید.


2- اطلاعاتی درباره انواع رام و کرنل و توضیحات مربوط به آنها می خواستم ؟

به این پست (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3720259&viewfull=1#post3720259) مراجعه کنید.



3- هر کاری میکنم کامپیوتر ، گوشی رو نمی شناسه؟

اول باید از Settings/Developer options تیک گزینه USB Debugging رو بزنید
و بعد طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3530111&viewfull=1#post3530111) ، درایور ها رو، روی سیستمتون، نصب کنید



4- چطوری می تونم گوشیم رو آپدیت کنم؟

چند راه برای آپدیت کردن رام گوشی وجود داره:
روش اول - رام رسمی مربوط به گوشیتون رو که با فرمت ftf هست، رو از بخش رامها دانلود، و با استفاده از نرم افزار فلش تول(Flashtool)، طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3720297&viewfull=1#post3720297) ، فلش کنید
روش دوم - با استفاده از برنامه PC Companion یا به اختصار PCC ، طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3750418&viewfull=1#post3750418) ، به ورژن جدید تر آپدیت کنید
روش سوم- با استفاده از برنامه Sony Update Service یا به اختصار SUS ، طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3750439&viewfull=1#post3750439)، به ورژن جدید تر آپدیت کنید
روش چهارم - با استفاده از برنامه Update Center که روی گوشی نصب است ،به ورژن جدید تر آپدیت کنید(به آپدیت از این طریق، آپدیت بصورت OTA یا Over The Air گفته میشه)


5- چه تفاوتی بین آپدیت با این چهار روش، وجود دارد؟

روش اول بدون استفاده از اینترنت و کاملا آفلاین می باشد، اما در 3 روش بعد، ابتدا فایل های آپدیت از طریق اینترنت دانلود و سپس روی گوشی، نصب می شود.


6- چرا حجم فایل های دانلود شده توسط PCC , SUS بیشتر از حالت OTA است؟

چون نرم افزار های PCC , SUS کل رام و تغییرات جدید را دانلود میکنند، اما OTA یا آپدیت با گوشیف فقط تغییرات را دانلود می کند.
7- چه محدودیت هائی در آپدیت توسط این 4 روش وجود دارد؟

اگر بوتلودر باز باشد، امکان آپدیت بصورت آنلاین(یعنی با استفاده از 3 روش آخر) وجود نداره ولی با بوتلودر باز، میتونید با نرم افزار فلش تول رام رو فلش کنید.


8- از کجا بفهمم که بوتلودر گوشیم بازه یا بسته؟

شماره *#*#7378423#*#* را شماره گیری کنید، سپس مسیر Service info > Configuration را دنبال کنید ، اگر در قسمت Rooting Status عبارت Bootloader unlock allowed=yes نوشته باشد، یعنی بوتلودر بسته است ولی امکان بازکردن آن را خواهید داشت.
اگر عبارت Bootloader unlock allowed=No نوشته باشد، یعنی بوتلودر بسته است و امکان بازکردن آن وجود نخواهد داشت(به ندرت این حالت پیش میاد)
و اگر بوتلودر باز باشد عبارت Bootloader unlocked=yes را مشاهده خواهید کرد.

یه روش دیگه هم اینه که موقع فلش رام و کرنل و... با فلش تول اگه عبارت Bootloader Status : Rooted بنویسه، یعنی بوتلودر بازه و اگه بنویسه Bootloader status :Rootable یعنی بوتلودر بسته ست ولی امکان بازکردنش رو دارید


9- چطوری میشه بوتلودر رو باز کرد؟

طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3535627&viewfull=1#post3535627)، میتونید، بوتلودر رو باز کنید


10- بازکردن بوتلودر چه مزایا و معایبی داره؟

مزایا : با بوتلودر باز میتونید کاستوم کرنل ها ، کاستوم رامها و بعضی از کاستوم ریکاوری ها رو نصب کنید
معایب: امکان آپدیت بصورت آنلاین وجود نخواهد داشت، گارانتی باطل خواهد شد، بعضی از برنامه ها مثل:Bravia Engine ، Track ID , Download music info ممکن است از کار بیفته


11- لازمه که بوتلودر رو باز کنم؟

اگه نمیخواین کاستوم کرنل یا بعضی از کاستوم ریکاوری ها رو نصب کنید، نه نیازی نیست


12- چطور میتونم بوتلودر رو ببندم؟

طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3756349&viewfull=1#post3756349) میتونید بوتلودر رو ببندید.


13- اگه بوتلودر رو ببندم میتونم با PCC یا SUS یا خود گوشی آپدیت کنم؟

بله


14- اگه بوتلودر رو باز کنم و بعد ببندم،گارانتی و Bravia Engine و برنامه هائی که با بازکردن بوتلودر از کار میفتن، برمی گردن؟!

نه


15- راهی نداره که از بوتلودر بکاپ بگیرم تا بعد از اینکه بوتلودر رو بازکردم اون بکاپ رو ریستور کنم و همه چی برگرده سرجاش؟!

بله می تونید قبل از اینکه بوتلودر رو بازکنید، طبق این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3706380&viewfull=1#post3706380) از TA Partition گوشی بکاپ بگیرید و هر وقت لازم شد اون بکاپ رو ریستور کنید تا دقیقا بشه مثل زمانی که بوتلودر رو باز نکرده بودید


16- من نمیدونستم که میشه قبل از بازکردن بوتلودر بکاپ گرفت ، الان میتونم از TA Partition یه گوشی دیگه استفاده کنم؟!

خیر به هیچ وجه ، چون به شدت امکان هارد بریک وجود داره


17- هارد بریک چیه؟!

به این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3757523&viewfull=1#post3757523) مراجعه کنید.


18-با بازکردن بوتلودر گوشی فکتوری ریست میشه؟

بله ، ولی اگه طبق یکی از روش هائی که تو این آموزش (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3535627&viewfull=1#post3535627) گذاشتم و خودم هم تستش کردم، بوتلودر رو باز کنید، گوشی فکتوری ریست نمیشه


19- اگه بخوام با فلش تول رام رو فلش کنم، باید بوتلودر رو ببندم؟!

نه ، اگه بوتلودر باز باشه یا بسته، گوشی روت باشه یا نباشه، میتونید در هر شرایطی رام رسمی رو فلش کنید


20- منظور از flashmode چیه؟!

وقتی که بخواهید با نرم افزار فلش تول هر فایل ftf مثل: رام و کرنل رسمی ftf و فایل قفل کننده(Relocker) بوتلودر رو نصب کنید یا با فلش تول بوتلودر رو باز کنید یا ببندید، باید گوشی رو به حالت flashmode ببرید.
به اینصورت که: گوشی رو خاموش کنید و سپس دکمه کاهش صدا رو نگهدارید و گوشی رو به PC وصل کنید تا چراغ LED سبز بشه، بعد که چراغ سبز شد، دکمه کاهش صدا رو رها کنید(در واقع وقتی که چراغ LED سبز میشه، یعنی گوشی به حالت flashmode رفته)


21- منظور از fastboot چیه؟!

حالت fastboot بیشتر برا نصب کاستوم کرنل ها و همینطور بازکردن بوتلودر (از طریق fastboot ) استفاده میشه
برا اینکه گوشی رو به حالت fastboot ببرید به این صورت عمل کنید که: گوشی رو خاموش کنید و سپس دکمه افزایش صدا رو نگهدارید و گوشی رو به PC وصل کنید تا چراغ LED آبی بشه، بعد که چراغ آبی شد، دکمه افزایش صدا رو رها کنید(در واقع وقتی که چراغ LED آبی میشه، یعنی گوشی به حالت fastboot رفته)


22- کاستوم رام ها رو میتونم با فلش تول نصب کنم؟!

نه با فلش تول فقط میتونید رام های رسمی ftf رو فلش کنید
ولی کاستوم رام ها که با فرمت zip هستند رو باید از ریکاوری نصب کنید


23- ریکاوری چیه؟!

یه برنامه جانبی هست که به وسیله اون میتونید، کاستوم رامها ،مد ها و کلا هر فایل قابل نصب از ریکاوری رو نصب کنید.
میتونید از رامتون بکاپ بگیرید و در مواقع لزوم اون بکاپ رو ریستور کنید
میتونید باطری رو کالیبره کنید و... <<اطلاعات بیشتر (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3758311&viewfull=1#post3758311)>>


24- روت کردن یعنی چه ؟!

بعضی از برنامه ها برا اینکه کارشون رو به درستی انجام بدن باید به فایل های سیستمی(ریشه ای یا Root) دسترسی داشته باشن، و شما برای اینکه این اجازه و امکان دسترسی این برنامه ها به فایل های سیستمی رو بدید، باید گوشی رو روت کنید .


25- روت کردن چه کاربرد و مزایائی داره؟

اگه گوشی روت باشه:
مینونید بسیاری از برنامه های کاربردی که اکثرا نیاز به روت دارند رو نصب و استفاده کنید(مثل برنامه های مدیریت رم و باطری، برنامه های بکاپ گیری از برنامه هائی که نصب کردید و برنامه های تغییر دهنده IP و برنامه های مدیریت رام و کرنل...)
فونت گوشی رو عوض کنید
با نصب مد ها ، ظاهر و کارائی گوشی رو بهتر کنید
ریکاوری نصب کنید
بسیاری از برنامه های پولی رو کرک و هک کنید
فایل های سیستمی غیر ضروری رو حدف یا غیر فعال کنید تا به کاهش فضای رم و مصرف باطری منجر شود
برنامه هایی که روی گوشی نصب می شوند را به مموری منتقل کنید
و بسیاری از کاربرد ها و مزایای دیگه ...


26- چطور میتونم گوشی رو روت کنم؟

چون گوشی های مختلف با توجه به بیلد نامبر های مختلف ، با روشهای متفاوتی روت میشن، بنابراین به بخش آموزش های و برنامه های تخصصی گوشیتون مراجعه کنید


27- از کجا بفهمم که گوشیم روت شده یا نه؟

وقتی که گوشی روت بشه، برنامه ای به اسم superuser یا SuperSU به لیست برنامه های میشه و همچنین برنامه هائی که نیاز به روت دارن بدون مشکل اجرا میشن و در اولین اجرای اون برنامه ، برنامه superuser باز میشه که دوگزینه داره، Grant یا Accept و Deny که اگه Grant یا Accept رو بزنید یعنی به اون برنامه اجازه میدید تا به روت دسترسی پیدا کنه و اگر هم Deny رو بزنید یعنی که نه!

یه روش دیگه هم برا اینکه ببینید روت شده یا نه اینه که: برنامه فلش تول رو باز کنید ، بعد درحالی که گوشی روشنه، به PC وصل کنید، اگه تو برنامه فلش تول بنویسه، Root Access Allowed یعنی گوشی روته

یه روش دیگه هم ، نصب برنامه Root Checker هست


28- چطور میتونم روت رو از بین ببرم یعنی گوشی رو آنروت کنم؟!

با فلش رام رسمی با فلش تول ، روت از بین میره و در واقع گوشی آنروت میشه


29- با روت کردن ، گارانتی باطل میشه؟

تو ایران بله ولی خارج از ایران فقط با بازکردن بوتلودر ، گارانتی باطل میشه
در واقع میشه گفت: اگه درحالی که گوشی روته ، به نمایندگی گارانتی مراجعه کنید، میگه چون روت کردید، مشمول گارانتی نمیشه!
ولی اگه قبل از اینکه به گارانتی مراجعه کنید، یه رام رسمی فلش کنید تا آنروت بشه، دیگه نمیتونه چیزی بگه!


30- اگه گوشی روت باشه میتونم بصورت آنلاین( PCC /SUS/OTA) آپدیت کنم؟!

بله مشکلی نداره، فقط با بوتلودر باز ، این امکان وجود نداره


31- موقع نصب کاستوم کرنل پیغام The Device must be rooted first داد؟!

این پیغام یعنی بوتلودر گوشیتون بسته ست، درصورتی که برا نصب کاستوم کرنل ها باید بوتلودر باز باشه


32- برا نصب کرنل و رامهای رسمی هم باید بوتلودر باز باشه؟!

قبلا هم گفتم که برا فلش کرنل و رام رسمی ftf نیازی به بوتلودر باز نیست
ولی کرنل رسمی sin ، برا نصب به بوتلودر باز نیاز داره <<اطلاعات بیشتر>> (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3720259&viewfull=1#post3720259)



33- گوشیم هنگ کرده و با دکمه پاور هم خاموش نمیشه، چیکارش کنم؟!

اگه دکمه افزایش صدا و پاور رو به مدت 4-3 ثانیه نگهدارید ، گوشی یک بار ویبره میزنه و ریستارت میشه
ولی اگه دکمه افزایش صدا و پاور رو به مدت حدود 9 ثانیه نگهدارید ، گوشی سه بار ویبره میزنه و خاموش میشه


34- گوشیم رو لگوی سونی گیر کرده و بالا نمیاد یا مدام ریستارت میشه چی کار کنم؟!

طبق روش گفته شده، گوشی رو خاموش کنید(پاور و افزایش صدا رو 9 ثانیه نگهدارید تا 3 بار ویبره بزنه و خاموش بشه) بعد با فلش تول یه رام رسمی فلش کنید(نحوه فلش رام با فلش تول (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3759928&viewfull=1#post3759928))


35- گوشیم هیچ عکس العملی نشون نمیده، نه ویبره میزنه و نه چراغش روشن میشه و نه با دکمه پاور و افزایش صدا خاموش میشه که بخوام رام فلش کنم؟!

به پست بریک شدن گوشی و روش های آنبریک کردن آن (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3757523&viewfull=1#post3757523) مراجعه کنید.


36- ریکاوری چیه و چطور وارد ریکاوری بشم ؟!

به پست آموزش کار با ریکاوری CWM (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3758311&viewfull=1#post3758311) مراجعه کنید.


37 - چطوری با ریکاوری کاستوم رام نصب کنم؟!

به پست آموزش کار با ریکاوری CWM (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3758311&viewfull=1#post3758311) مراجعه کنید.


38- برا نصب همه کاستوم رام ها باید بوتلودر باز باشه؟

نه
معمولا کاستوم رام هایی که برپایه رامهای رسمی هستن نیازی به بوتلودر باز ندارن ، فقط باید گوشی روت باشه تا بتونید ریکاوری نصب کنید و از طریق ریکاوری اون کاستوم رام رو نصب کنید
ولی رامهایی که با بیس رامهای سیانوژن هست، نیاز به بوتلودر باز دارن
<<اطلاعات بیشتر>> (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=269507&p=3759700&viewfull=1#post3759700)


39- وقتی کاستوم رام رو از ریکاوری نصب میکنیم، کرنلش هم نصب میشه؟!

نه فقط رام فلش و نصب میشه و کرنل رو در صورت نیاز باید جدا نصب کنید


40- من الان رام رسمی اندروید 4.0.4 نصب دارم ، میتونم کاستوم رامی که با بیس اندروید 4.1.2 رو نصب کنم(یا بالعکس)؟!

تونستن که میتونید فقط طبق سوال قبل ، چون با فلش کاستوم رام از ریکاوری، کرنل فلش نمیشه، پس باید بعد از اینکه رام رو از ریکاوری نصب کردید، مستقیما گوشی رو خاموش کنید(با دکمه پاور و افزایش صدا یا اینکه اگه باطری گوشی درمیاد، باطری رو در بیارید یا اگه ریکاوری گزینه Power off داشته باشه) و بعد کرنل رسمی 4.1.2 یا کرنلی که با بیس 4.1.2 هستش رو فلش کنید.
در غیر اینصورت اگه کاستوم رامهای با بیس X رو روی رام با بیس Y فلش کنید و بعد از نصب رام ، کرنل با بیس X رو نصب نکنید، گوشی بریک خواهد شد(از نوع سخت یا نرم)


41- بعد از فلش کاستوم کرنل، وقتی که گوشی رو روشن کردم،گوشی رو لگوی سونی مونده و بالا نمیاد؟!

این حالت معمولا وقتی پیش میاد که ، یا با بوتلودر بسته اقدام به فلش کاستوم کرنل کردید، یا اینکه کرنلی با بیس متفاوت از بیس رام نصب شده رو فلش کردید.
برا حل این مشکل،پاور و افزایش صدا رو 9 ثانیه نگهدارید تا گوشی 3 بار ویبره بزنه و خاموش بشه ، بعد کرنل یا رام رسمی رو طبق تاپیک آموزشهای جامع (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=290637) پست 4 و 5 ، فلش کنید.


42- موقع فلش رام بافلش تول، وقتی که دکمه کاهش صدا رو نگه میدارم و چراغ LED سبز میشه، بلافاصله قرمز میشه و برنامه فلش تول پیغام Installation aborted میده؟!

درایورای فلش تول + آخرین ورژن برنامه PCC رو نصب کنید(نصب درایور ها (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=290637&p=3766770&viewfull=1#post3766770))
از یه پورت USB دیگه هم استفاده کنید
زمان رها کردن دکمه کاهش صدا هم خیلی مهمه
در نهایت اگه همچنان مشکل پابرجا بود، رو یه سیستم دیگه با حتی الامکان سیستم عاملی متفاوت تست کنید


43- چه فرقی بین رام مناطق مختلف وجود داره؟!

فرق کلی و اساسی هیچ ، فقط با توجه به مناطق و اپراتور های مختلف ، ممکن است چند تا برنامه کمتر یا بیشتر نسبت به هم داشته باشند و همچنین معمولا رامهای مربوط به یک سری از اپراتور ها ، علاوه بر برنامه های کمتر یا بیشتر نصب شده، بوت انیمیشنی متناسب با اون اپراتور رو دارن
مثلا: رام مربوط به اپراتور O2 انگلیس دارای برنامه های خرید و سفارش اینترنتی از سایت های eBay و Amazon و همچنین بوت انیمیشنی با لگوی O2 داشته باشه، درحالی که رام مربوط به هونگ کنگ این برنامه ها رو نداشته باشه و در عوض برنامه بازار بورس هنگ کنگ رو داشته باشه و با همون بوت انیمیشن استوک خود سونی
* البته این کثرت با قلت برنامه ها ممکن است روی میزان رم خالی و سرعت گوشی اندکی تاثیر داشته باشه
* تجربه ثابت کرده، رامهای مربوط به منطقه Nordic کمترین برنامه های اضافه(Bloatware) رو دارن


44- چطور میتونم برنامه های اضافه رام رو که نیاز ندارم حذف کنم؟!

یه سری از برنامه های رام رو میتونید بدون روت کردن، مثل بقیه برنامه ها حذف کنید(این برنامه ها با فکتوری ریست، مجدد بر می گردن)
اما برای پاک کردن برنامه های سیستمی که به طور معمول مثل بقیه برنامه ها، قابل حذف نیستند، گوشی باید روت باشد.(این برنامه ها، در صورتی که حذف بشن، با فکتوری ریست هم برنمیگردن و باید پارتیشن system.sin رام یا کل رام رو فلش کنید) برای حذف این برنامه ها روش های زیاد نرم افزاری و غیر نرم افزاری وجود داره:
بطور دستی و غیر نرم افزاری: با یک فایل منجر مثل solid explorer به مسیر system/app برید و اون برنامه(هائی) که لازم ندارید رو با انتخاب Delete فایل منجر حذف کنید
با استفاده از نرم افزار: نرم افزار های مختلفی برای حذف برنامه های سیستمی وجود داره مثل: Titanuim Backup ، Root uninstaller و...


45- اگه نخوام برنامه ای رو حذف کنم و بخوام اون رو غیر فعال(Disable) کنم، چی؟!

برای غیر فعال کردن برنامه های سیستمی هم بدو صورت نرم افزاری و غیر نرم افزاری میتونید عمل کنید:

بصورت دستی و غیر نرم افزاری: به Settings/Apps برید و از تب All ، برنامه سیستمی مورد نظر رو که امکان غیر فعال شدن بصورت دستی داره ، انتخاب کنید و گزینه Disable رو بزنید(با این روش بعضی از برنامه های سیستمی(system apps) و همچنین هیچ یک از برنامه هایی که خودتون نصب کردید(user apps)، امکان غیر فعال شدن ندارن و باید از روش نرم افزاری استفاده کنید)

بصورت نرم افزاری: با استفاده از برنامه های موجود مثل Titanuim Backup و... میتونید برنامه مورد نظر رو انتخاب و با گزینه Freeze ، اون رو غیر فعال کنید

46- آیا رام مربوط به مناطق مختلف، منوی فارسی دارن؟!

معمولا فقط رام های مربوط به خاورمیانه، منوی فارسی بصورت آشکار دارن ولی در رام بقیه مناطق، زبان فارسی مخفی شده است


47- رامی که نصب کردم، منوی فارسی نداره، چطور میتونم منوی فارسی رو اضافه کنم؟!

همونطور که در سوال قبل هم اشاره شد، اکثرا تمام رامهای مناطق مختلف سونی، منوی فارسی دارن ولی در بیشتر رام ها، مخفی شده است، بدو روش زیر براحتی میتونید، منوی فارسی رو اضافه کنید:

1- نرم افزاری: برنامه morelocale2 (http://forum.mobilestan.net/showthread.php?t=222832)رو دانلود و نصب کنید و پس از اجراء آن ، از لیست زبانها ، زبان Farsi یا Persian را انتخاب کنید تا منو فارسی شود(این روش برای تمام رام ها بدون روت کردن جواب میده ولی ظاهرا برای رام های 4.2.2 باید گوشی روت باشه)

2- غیر نرم افزاری و دستی: با استفاده یک فایل منجر مثل solid explorer به پوشه system برید و فایل build.prop رو با استفاده از Text editor فایل منجر(یا دیگر برنامه های ویرایشگر متن) باز کنید و خط #Default values/Locales for the hiding languages feature رو پیدا کنید و عبارت fa-IR را پاک کنید، سپس تغییرات را دخیره و گوشی را ریستارت کنید


48- ....